Medborgerhuset i ord og billeder


Skjoldbjerg/Almstok medborgerhus, har til huse i byens gamle skole, som har eksisteret siden 1955 den blev lukket i 1990. Ud over den gamle skole, var der en lærebolig med, som i dag er  solgt fra, og en lejlighed på første sal som udlejet.

 

Skolen bliver i dag brugt til udlejning til fester, træf, møder mm. Og det lokale idrætsforrening bruger boldbanerne. Det er her beboerforeningen holder byens arrangementer.
 
Huset består af 2 klasseværelser, og en stor sal, et nyrenoveret køkken, og med hadicapvenlige toiletter.

På arealerne udenfor er der en stor legeplads, boldbane og en overdækket terrasse.

Huset drives af en forening med egen bestyrelse, bestående af frivillig afbejdskraft fra byerne Skjoldbjerg og Almstok. Der ud over har huset en støtteforening, som hjælper med at finde midler til det økonomiske.

Derud over, har vi en beboerforening, som lave fælles arrangementer for byens beboer.

Billlund kommune solgte bygningerne i 1993 til Skjoldbjerg / Almstok medborgerhus for den store sum af 1 kr. (se nedenfor)Udklip af referat fra Billund Kommune fra 11.03.2008

Skjoldbjerg-Almstok Medborgerhus har købt Skjoldbjerg gl. skole med diverse tilliggende i form af idrætsarealer og lærerbolig af kommunen for 1 kr. for ca. 10 år siden, for at kunne benytte det som Medbogerhus. Kommunen betingede sig ved salget, at foreningen skulle holde skolen, lærerbolig og udenomsarealer ved lige efter en årlig aftalt gennemgang af huset, som kommunen forestod. Desuden skal kommunen i hert enkelt tilfælde godkende større dispositioner og spørgmål om evt. udstykning m.v. da kommunen har tilbagekøbsret til ejendommen til samme pris som solgt + påløbne omkostninger.

Skolen fremstår velholdt og foreningen driver huset både som medborgerhus og udlejer lokaler til forskellige arrangementer

Klik på bogen for at vende sider.